arrow left

Residential

Khun Lid's Residence

The clients wanted a new home within the existing family grounds located in Khet Thon Buri, Bangkok.
It was requested that the house take its inspiration from classical architecture, specifically the ornate façade treatment. We were also intrigued by the use of circular spaces in Baroque planning, particularly so because the clients expressed a strong desire to
incorporate curved lines into the design. Working together we established a modern take on a classical plan, as well as an aesthetic, by developing a multi-layered façade which gave the house a sense of depth.
 
The main principle of the design was to maximize the building footprint on a limited sized site. We wanted to establish an order to the activities within the house to keep the design as efficient as possible. The plan is divided into three areas: common, private and semi-private. The common areas are configured as an open plan and free flowing space with large sections of glazing to maximise the sense of space. Transparency and connection to
landscape were key drivers for the design development and in this manner the façade became a celebration of openings and an opportunity to apply curvature to the building through the use of arches.

Khun Lid's Residence