arrow left

Residential

House L

A new house in Bang Yai residential area is intended for a portrait photographer who is very clear from the outset that his new house is to accommodate live-work lifestyle with distinctive separation within the house.
 
As the site is surrounded by low rise two-storey houses, the main principle of the design is to maintain the aesthetics of  a house to be in keeping with the existing neighbourhood. The house design is to be kept very simple with three volumes; work quarter, family quarter and service quarter - which form a shape of traditional pitched roof house when viewed from the front. Both volumes are separated by an L-shaped communal walkway open to the external elements framed by 4m high walls. The route defines a journey in the house as well as a linear courtyard where the all functions merge into one another.
 
The work quarter consists of own access, parking, a small office with a photographer’s gallery and studio space with skylights oriented towards the north. The family quarter can accommodate three bedrooms, open plan living room with high ceilings and plenty of storage space. The service quarter is placed towards the back of the house with own service route which does not cross with the main route of the house.
 

House L