arrow left

Urban Design

K. ASWIN’S RESIDENCE

A contemporary 1800sqm family home in Summit Windmill residence consisting of four floors – basement, ground, mezzanine and 2nd floor (including roof terrace) and supporting pavilion/outhouse facilities. We envisaged a simple geometry which allowed people to move naturally through public to semi-public spaces and ultimately to private family areas. The separation of formal and informal functions was an important consideration from the outset of the design process.

Visual connections to external landscaping from the interior would be possible through the use of extensive glazing. This permeability would also enhance the feeling of being together as a family as visual connections would be apparent throughout the house; social cohesion was a prerequisite for the way the family wanted to use the internal spaces. The facade was inspired by a classical aesthetic with the use of layering to break up the massing as well as offering a level of privacy with the recessed windows. The decision to have double height windows at ground floor/mezzanine levels enabled the house to seem more akin to a 2-storey development – a necessary trait to make the house less over-bearing.

K. ASWIN’S RESIDENCE
Location
: Bangna Road, Bangkok